Blog

Vaderdag

Het ontstaanVaderdag zou in 1909 ge├»ntroduceerd zijn geweest door Sonora Smart Dodd. Zij wilde haar vader William Jackson smart, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, eren. Hij was weduwnaar geworden nadat zijn vrouw stierf in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind. Wanneer Sonora volwassen was geworden, wilde ze haar vaders kracht en doorzettingsvermogen onder de aandacht brengen.Haar inspiratie kwam voort door Anna Jarvis, die in 1908 Moederdag had ge├»ntroduce...Lees meer


Moederdag

Waar komt Moederdag vandaan?

We vieren ieder jaar Moederdag, de dag waar mama's worden verwend met cadeautjes. Maar kennen wij de oorsprong? Ik kende het niet en misschien jullie ook niet? En daar wil ik nu verandering in brengen si.

Het begon allemaal, hoe kan het ook anders in Amerika. 

Anna Marie Jarvis de oprichtster van Moederdag  

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog had haar moeder Ann Reeves Jarvis de Mother's Day Work Clubs opgericht. Deze was er voor hul...Lees meer


De mooiste tijd van het jaar en wat inspiratie

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken.
Kerstliedjes weerklinken door het hele huis die versierd is met slingers en kerstsokken. De kerstboom die staat te stralen in de woonkamer.
Zelfs voor de kleine prinsen en prinsessen is de kerstperiode een magische tijd! De verlichte huizen, prachtige versierde kerstbomen die ze zien vanuit de auto en zoveel meer in die fantasierijke wereld van hen.
En hoewel kinderen heel veel fantasie hebben en creatief kunnen zijn,...Lees meer

Webshop gemaakt met EasyWebshop