• Gratis levering vanaf €100 in België
  • Veilige betaling via betaalprovider Mollie
  • Vlaamse / Belgische webshop
  • 14 dagen bedenktijd
  • Een vraag? Stuur een WhatsAppje

Maattabel kettingen


Op zoek naar een specifieke lengte? Of heb je een mooie ketting gezien maar weet je niet welke maat je moet kiezen. In onderstaande afbeelding kun je als indicatie zien waar de kettingen zullen vallen. Je kan je ook zo baseren om meerdere kettingen te combineren en zo een speelse layerparty te creëren. 

Hou er rekening mee dat dit een indicatie is, daar iedereen een ander lichaamsbouw heeft. 

Kinderen


Leeftijd Maat
kinderen tot 3 jaar 30 cm
3 - 10 jaar 36 - 38 cm
Tieners 38 - 40 cm

 Toch niet zeker welke maat je moet kiezen? No problemo, je weet wat ze zeggen, meten is weten... hier volgt een DIY.

De juiste lengte bepalen door te meten.

Maar hoe begin je daar nu aan met het opmeten van de juiste kettingmaat?  Wel simpel...

 

Manier 1

Knip een touw of een lint ruim op lengte. Hang het rond je hals en maak een knoop als je de gewenste lengte hebt gevonden. Knip na het knoopje en de overgebleven lengte kan je opmeten met een liniaal. Kies nu de ketting die er het dichtste bij komt.

 

Manier 2

Neem een meetlint en leg het in je nek ga voor de spiegel staan en kijk welke lengte je voorkeur draagt. Als je geen meetlint in huis hebt, gebruik dan een touwtje of lint. Markeer de plek waar het touwtje terug bij elkaar komt en meet de lengte met een liniaal.

 

Manier 3

Knip een touw of lint al in de juiste lengte door, leg het in je nek en hou met je wijsvinger de touw of lint bijeen. Vind je de vinger vervelend om het duidelijk te kunnen zien tape dan beide stukken even vast met tape. Draai dan de lint zodat de tape achter je nek zit. Zo kan je verschillende lengtes uitproberen en zien welke je het meeste bevalt. 

 

Bekijk het met verschillende kledingstukken zodat je zeker van je stuk bent.