• Vlaamse / Belgische webshop
  • Mogelijkheid tot persoonlijke bezorging
  • Een vraag? Stuur een WhatsAppje

Privacy & cookie beleid


Als jij iets bestelt, hebben we je gegevens nodig om ervoor te zorgen dat we jouw bestelling kunnen bezorgen. Maar we springen altijd zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier graag.

Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons op de contactpagina. Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 28 mei 2022.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken
Blue Sapphire verwerkt jou persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. Hieronder vindt je een overzicht van de persoonsgegevens die we verzamelen. Dit zijn gegevens die we nodig hebben om een bestelling te kunnen verwerken en verzenden. Voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres... Het niet verschaffen van of bezwaar maken tegen bovengenoemde persoonsgegevens kan gevolgen hebben voor jouw gebruik van onze diensten. Wij kunnen deze dan mogelijk niet uitvoeren. 

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerken wij persoonsgegevens?

Blue Sapphire verwerkt je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

* Jou te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren.

* Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.

* Jouw order te verzenden.

* Het afhandelen van je betaling.

* Voor reclamedoeleinden zoals het verzenden van onze nieuwsbrief en/of per post.

 

Delen van persoonsgegevens met derden 

Blue Sapphire zal je gegevens nooit aan derden verkopen of verhuren en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Denk hierbij aan:

* providers van betalingsdiensten

* providers van webhosting en of websoftware

* bezorgdiensten

*administratie- en factureringsdiensten

 Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

Wij bewaren je gegevens zolang je klant van ons bent. Dit wil zeggen dat wij jouw klantprofiel bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten wenst gebruik te maken. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met jouw persoonsgegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij voor zolang het toepasselijke termijn loopt bewaren.

 

Inloggegevens

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van je login gegevens en het gebruik van je paswoord.

Jouw paswoord wordt gecodeerd opgeslagen, Blue Sapphire heeft geen toegang tot je paswoord.

 

Apparaat informatie

Gegevens die wij gebruiken om met je te kunnen chatten en om bezoeken op onze website te analyseren met als doel de website en onze dienstverlening te verbeteren.

IP-adressen, gegevens over het apparaat waarmee jij onze website bezoekt, locatie gegevens, datum en tijd van je bezoek, paginaweergaven en website-interactie. 

 

Bescherming van kinderen

Onze website en/of dienst heeft niet de bedoeling gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger dan 18 jaar zijn.

Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 18 jaar is.

We raden ouders dan ook aan om betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen,

om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige,

neem dan contact met ons op via onze contactpagina, dan verwijderen wij deze informatie. 

 

Fraude

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

In geval van een vermoeden van fraude of misbruik zullen wij bepaalde gegevens bewaren. We bewaren deze gegevens niet langer dan noodzakelijk.

 

Reviews

We zijn dol op reviews en jullie als klant ook. Want reviews helpen om te vinden wat je zoekt. Als je een review schrijft, kies jij of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Je kunt ook een alias gebruiken.

 

Nieuwsbrieven

Om helemaal op de hoogte te blijven van de nieuwste collectie en leukste acties, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Wij vragen naar jouw interesses, zodat wij nieuwsbrieven kunnen versturen die aansluiten op jouw wensen en behoeftes. Ook vragen wij jouw geboortedatum, zodat je een leuke attentie ontvangt op jouw verjaardag. Mocht je geen nieuwsbrieven meer willen ontvangen kun je je heel gemakkelijk uitschrijven.

 

Prijsvragen en acties

Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij gegevens aan jou, zoals je naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie kunnen uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekend te maken. Wij verzamelen deze gegevens met jouw toestemming. Als jij daarmee akkoord gaat, kunnen we de gegevens die je bij een actie of prijsvraag met ons deelt ook gebruiken voor andere doeleinden. Bij de betreffende prijsvraag of actie kun je terugvinden waarvoor wij jouw gegevens precies gebruiken en hoe lang wij deze gegevens bewaren.

 

Sociale media

Als je sociale media als Facebook gebruikt, kun je via 'like en share' knoppen op www.bluesapphire.be artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op je social media account. Wij krijgen geen toegang tot jouw social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens op te vragen, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jou persoonsgegevens door Blue Sapphire.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit en heb je recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijderen, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen via onze contactpagina.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van uw identiteitskaart met het verzoek mee te sturen.

Maak in deze kopie alles zwart buiten uw naam en geboortedatum. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken op je verzoek.

Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.