• Gratis levering vanaf €75 in België en €100 in NL
  • Veilige betaling via betaalprovider Mollie
  • Vlaamse / Belgische webshop
  • 14 dagen bedenktijd
  • Een vraag? Stuur een WhatsAppje

De beste tips om je juwelen mooi te houden

We hebben allemaal wel sieraden waar we gehecht aan zijn. Of het nu je eerste eigen gekochte juweel of een gekregen sieraad is. Elk juweel vertelt een verhaal en juist daarom willen we er zo lang mogelijk van genieten en dan kunnen tips, om ze stralend te houden, altijd van pas komen. Wil je graag weten hoe je juwelen mooi kunt houden? Super, lees dan maar verder. 

Juwelen mooi houden

Iedereen die juwelen heeft of draagt, kent het wel na verloop van tijd gaan ze verkleuren door oxidatie. Dat is een natuurlijk proces en dan zal je af en toe je juwelen moeten oppoetsen met een speciaal doekje voor je gouden, zilveren sieraden en soms zal daar een juwelenbadje voor nodig zijn. Maar om het niet zo snel te laten komen zijn er volgende tips. Eigenlijk kun je ze in drie groepen verdelen. Beschermen tegen, niet dragen bij/tijdens en als laatste het opbergen. 

Bescherm je juwelen tegen invloeden van buitenaf.

Net als alles dien je je juwelen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Want zelfs het sterkste materiaal gaat na verloop van tijd de gevolgen dragen, als je het niet goed onderhoud. 

Scherm je juwelen af van felle zonlicht.

Juwelen kunnen niet zo goed tegen de felle zonnestralen, net als onze huid. Wij beschermen onze huid met zonnebrand maar je sieraad zo beschermen? Nee dat gaat niet. Enkel door ze uit het felle zonlicht te houden, vermijd je dat ze gaan verkleuren. 

Contact met water en/of vochtigheid 

Juwelen houden eigenlijk niet van water en van vochtigheid daarom is juwelen opbergen in de badkamer geen goed idee. De kans dat je sieraden gaan oxideren is zeer groot. 

Vermijd contact met chemicaliën

Zoals parfum, haarlak, zeep, lotion, schoonmaakmiddelen en chloor. Deze stoffen beschadigen de metalen en verminderen de levensduur van sieraden. Ze kunnen eveneens verkleuringen veroorzaken en de kralen, de parels of welke steen dan ook kunnen hun schittering en glans verliezen.

Wanneer draag je je juwelen het best niet?

Ook al willen we ze altijd bij ons hebben omdat ze ons kracht geven, ons doen herinneren aan die ene moment. Maar voor de juwelen zelf zijn er bepaalde momenten dat we ze het best niet dragen. Omdat er dan grote kans is op verkleuring, snellere slijtage of het ergste van al, verliezen. En nee, dat willen we echt niet! 

Juwelen af, bij volgende volgende activiteiten

Doe je juwelen uit voor het handen wassen, het sporten, als je zwaar werk gaat doen, schoonmaakt of bij het zweten.

Tijdens het slapen

Bij het slapen kunnen we gemakkelijk ons juweel kapot maken, ze slijten sneller. En wie heeft zichzelf al eens gekrast in het gezicht door een ring? Maar zeg nu zelf waarom heb je tijdens het slapen juwelen nodig? 

Bij het zweten

Ook de PH-waarde of de zuurtegraad van je huid speelt een rol. Hoe zuurder je huid is, hoe sneller de juwelen gaan verkleuren, wat logisch is. De zuurgraad kan beïnvloed worden door warmte = zweten, cosmetica producten, maar ook door voeding, medicatie en je gezondheid.

Ja, ook bij het opbergen kunnen er tips gegeven worden.

Een juwelenkistje is een echte hebbeding.

  • Berg je juwelen op in gesloten stand, zo vermijd je knopen, er is niets zo frustrerends om deze te ontwarren.
  • Leg elk sieraad apart in een sieradendoosje of in een zakje. Op die manier raken de sieraden elkaar niet aan en kunnen er geen krassen ontstaan.
  • Plaats je sieraden in een donkere en droge plaats. 
  • Wil je je juwelen graag samen opbergen, dan is een juwelenkistje echt een musthave.
  • En als laatste voeg er een silica zakje aan toe. 

Vermijd grote druk van je elastische sieraden.

Hoe makkelijk het ook is om je rekarmband aan te doen door middel van je vingers te spreiden en zo je armband naar beneden te schuiven. Is het toch beter om je vingers bijeen te houden en met je andere hand de armband naar je pols te laten gaan. 

Parels

Parels leven! Daarom dienen ze met zorg behandelt te worden. Wist je dat parels na hun waterleven watervrees hebben. Ga er daarom niet mee in bad, onder de douche of gaan zwemmen. Huidvet is daarentegen wel goed voor parels. Hoe vaker parels gedragen, hoe mooier hun glans wordt. Draag ze dan ook regelmatig en het liefst op de huid, ze houden van menselijk contact. Echter bij overmatige transpiratie dien je de parels met een vochtig doekje regelmatig te verzorgen. Mocht je make-up gebruiken op de huid waar je je parels draagt, maak dan na het dragen de parels met een vochtige doek (zonder zeep) schoon. Zorg bij het opbergen van parels dat ze in of op een zacht fluwelen textiel liggen en niet op elkaar. Parels, koraal en barnsteen zijn organische edelstenen, d.w.z. dat ze zacht en poreus zijn. Daardoor zijn ze gevoelig aan cosmetica, haarlak en parfum. Ook hier is het reinigen met een vochtige doek de juiste oplossing voor een lange levensduur. 

Save the best for last! Als allerlaatste je sieraden aandoen.

Pas als je helemaal klaar bent met je 'klaarmaak ritueel' ( je douchen, je bodylotion, je deodorant, je make-up, haarlak en parfum aan te doen) en al deze stoffen de tijd hebben gehad om in te trekken, kun je je aankleden want zo bescherm je ook je kleding tegen die stoffen. En dan eindelijk kunnen de sieraden aan! YES.

Er is een spreekwoord die zegt; De laatste zullen de eerste zijn...

We doen onze juwelen als eerste uit bij het uitkleden. 

Met deze tips kan je jarenlang plezier beleven aan je sieraden.

Wil je graag meer weten hoe je sieraden kunt onderhouden klik dan snel hier>>


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.